Share |

Vesikävelymatto

Vesikävely sopii paitsi hevosen kuntoutukseen (esimerkiksi jänne- tai hankosidevammat), myös hevosten tehokkaaseen lihaskuntotreeniin ja lihasten rentoutukseen.

Vedessä hevonen ei pysty kompensoimaan liikkumistaan samalla tavalla kuin kuivalla maalla. Vesi rentouttaa lihasjännitystä ja lisääntynyt paine syvässä vedessä edesauttaa turvotuksen vähenemistä.

Vesiterapia edistää lihasvoimaa ja vähentää liikerajoittuneisuutta, koska vesikävelymatolla hevonen työskentelee koko aktiivisella liikeradalla. Lisäksi harjoittelu vedessä edistää hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa sekä fyysistä kuntoa.

Kenelle vesiterapia sopii?

Vesimatolla hoidettavaksi soveltuvat erilaiset tuki- ja liikuntaelinten ongelmat ja sairaudet, raajan tai raajojen käyttämättömyys, kiputilat sekä vammojen ennaltaehkäisy.

Vesiterapia sopii lisäksi terveille hevosille vaihtoehtoiseksi, tehokkaaksi treenimuodoksi, olipa kyseessä sitten ratsu, ravuri tai valjakkohevonen. Se on myös tehokas apu esimerkiksi painonpudotuksessa.

Yksilöllisesti säädeltävä hoitomuoto

Veden korkeus sekä kävelynopeus määräytyvät kuntoutusprosessin vaatimusten ja rajoitusten mukaisesti. Harjoittelu edistää nivelten liikkuvuutta ja lihasten uudelleenrakentamista kivuttomasti. Liikkuminen vesikävelymatolla on kontrolloitua, rauhallista harjoittelua ilman häiritseviä tekijöitä.
Harjoittelussa on suurempi liikelaajuus nivelissä ja pienempi kuormitus veden nosteen takia. Tämä mahdollistaa lihasmassan lisäämisen, vaikka raaja ei vielä kestäisi täyttä kuormitusta.
Usein kysytty
Kuinka usein vesimatolla olisi hyvä käydä?
-kerta viikkookin auttaa jo paljon. Vammasta riippuen suosittelemme vaikka 2-3 päivän peräkkäisiä jaksoja.
Saako teille hevosen jättää yöksi?
-Meille voi jättää vaikka vain yhdeksi yöksi hevosen jolloin hevonen/poni pääsee kävelemään peräkkäisinä päivinä. Trailerikin voi pihalle jättää. Voit tuoda myös hevosesi meille aamulla ja illalla hakea.
Mikäli haluan käyttää kuntouksen aikana oman hevoseni / ponini hierojaa onko se mahdollista?
-Saat tilata meille oman hierojasi tietenkin, emmekä veloita mitään tila vuokria hierojalta.
Kauan menee että hevosessa näkyy vesimaton hyödyt?
-Sehän menee hevos kohtaisesti täysin mutta kahden viikon aikana näkyy jo eroja, liikeradoissa ja lihaksistossa.

Vesikävelymatto

40 € / 30 min. | 5 krt 190 €, voimassa 8 viikkoa | 10 krt 360 €, voimassa 16 viikkoa

Vesikävelymatto + infrapunasauna

60 € / krt | 5 krt 285 €, voimassa 8 viikkoa | 10 krt 540 €, voimassa 16 viikkoa


vesikavely.jpg