KUNTOUTUS/SPAKESKUS

HINNASTO  :   

VESIKÄVELYMATTO

40€ / 30min.        5 kerran kortti 190€ voimassa 8vk    10 krt / 360€ / 16 vk

INFRAPUNASAUNA

20€/ 20min.         5 krt / 85€ / 8vk                             10krt / 150€ / 16vk

FLEXINEB      

15€ kerta      muiden hoitojen yhteydessä 10 € /kerta sisältäen suolaliuoksen, muut aineet +5€

BEMER

20€ / kerta

VESIKÄVELYMATTO + INFRAPUNASAUNA

60€ krt              5 krt / 285€ / 8 vk       10krt / 540€ / 16 vk

LAITE/KUNTOUTUSKUVAUS

VESIKÄVELYMATTO.

Vedessä hevonen ei pysty kompensoimaan liikkumistaan samalla tavalla kuin kuivalla maalla. Vesi rentouttaa lihasjännitystä ja lisääntynyt paine syvässä vedessä edesauttaa turvotuksen vähenemistä. Vesiterapia edistää lihasvoimaa ja vähentää liikerajoittuneisuutta, koska vesikävelymatolla hevonen työskentelee koko aktiivisella liikeradalla. Lisäksi harjoittelu vedessä edistää hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa sekä fyysistä kuntoa.

Indikaatiot ovat tuki- ja liikuntaelinten ongelmat ja sairaudet, raajan tai raajojen käyttämättömyys, kipu sekä vammojen ennaltaehkäisy. Vesiterapia on myös tehokas apu painonpudotuksessa.

Veden korkeus sekä kävelynopeus määräytyvät kuntoutusprosessin vaatimusten ja rajoitusten mukaisesti. Harjoittelu edistää nivelten liikkuvuutta ja lihasten uudelleenrakentamista kivuttomasti. Liikkuminen vesikävelymatolla on kontrolloitua, rauhallista harjoittelua ilman häiritseviä tekijöitä. Harjoittelussa on suurempi liikelaajuus nivelissä ja pienempi kuormitus veden nosteen takia. Tämä mahdollistaa lihasmassan lisäämisen, vaikka raaja ei vielä kestäisi täyttä kuormitusta.

Infrapunasauna

Infralämpöä, joka lisää hevosesi hyvinvointia. Infrapunalämpö nopeuttaa verenkiertoa sekä auttaa lihaksia hyödyntämään verensokerin nopeammin. Nopeuttaa lihaksien palautumista treenin jälkeen.

Useat hevoset kärsivät lihaskireyksistä ja lihasperäisistä kivuista. Infrapunasauna helpottaa kipua ja rentouttaa lihaksia lisäämällä aineenvaihduntaa.

Infrapunasauna sopii kaikenlaisille hevosille. Yleisin rentoutumisaika infrapunasaunassa on 20 minuuttia.

Lämpövaikutus avaa hiussuonet ja lisää ääreisverenkiertoa.

Infrapunasaunan vaikutukset:

 • lihaskudosten ja jänteiden lämmitys ja hoito
 • aineenvaihdunnan nopeutuminen
 • lisää luonnollista D3-vitamiinin tuottoa
 • nostaa suorituskykyä
 • lisää vastustuskykyä; alentaa alttiutta tartuntatauteihin
 • parantaa verenkiertoa
 • edistää tamman tiineeksituloa
 • nopeuttaa hiertymien ja haavojen paranemista.

FLEXINEB HENGITYKSEN AVAAJA

Flexineb käy monenlaisiin hengitystieongelmiin mm. limanirroitukseen, allergioihin, keuhkoverenvuotoon. Sillä voidaan annostella eläinlääkärin määräämiä lääkkeitä suoraan hengitysteihin, joilloin niiden teho on parempi. Myös suolaliosta tai eteerisiä öljyjä voidaan käyttää.

Hoito kestää 12-18 minuuttia ja on hevoselle miellyttävää.
Laite on hiljainen ja maski joustavaa materiaalia. Maskia voi käyttää myös vesikävelymatolla, joka tehostaa hengitystä ja höyry menee syvemmälle keuhkoihin

BEMER

Bemerhoito on hyvin helppoa. Pepsi näyttää, että asento on vapaa ja hoitovaikutukset saavutetaan helposti.

Bemer-laite, jolla hoito tehdään, on maailman ainoa fysikaalinen verisuoniterapialaite. Hoitoidea on hyvin yksinkertainen. Laitteesta tulevalla patentoidulla Bemersignaalilla autetaan elimistöä parantamaan itse itseään. Elektromagneettinen aalto vie informaation koko kehon läpi kuten valo. Bemersignaali on laajakirjoinen ja vaikuttaa molekyylitasolla kaikkiin soluihin. Se ei kuluta mineraaleja kehosta kuten voimakas magneettikenttä.

Bemerhoidolla vaikutetaan mikroverenkiertoon, jota on verenkierrostamme 74%. Nykyään tiedetään, että monet elimistön sairauksista johtuvat mikroverenkierron häiriöistä. Jos se toimii huonosti, ei elimistö pysty toimimaan oikein ja kehon kudosten normaali uudistumisprosessi häiriintyy.

Bemerhoito:

 • vähentää tulehdusalttiutta
 • vahvistaa immuniteettia
 • tukee heikentynyttä paranemisprosessia kehossa
 • parantaa elinten ja kudosten hapen ja ravinnon saantia sekä kuonan poistoa
 • vähentää stressin vaikutuksia elimistöön
 • parantaa suorituskykyä ja kestävyyttä
 • nopeuttaa palautumista urheilusuorituksen jälkeen
 • pienentää urheiluvammojen